Infrastructura de cercetări avansate privind calitatea produselor agroalimentare – AqRI, a fost realizată în scopul creşterii capacităţii de cercetare prin abordarea multidisciplinară, interdisciplinară și transdisciplinară a tematicilor de studiu şi totodată care diminuează riscurile de poluare a mediului, in scopul asigurării unui cadru propice necesar cercetărilor de top.
Advanced Agro-food Quality Research Infrastructure
Infrastructura de cercetări avansate privind calitatea produselor agroalimentare poate contribui, în timp real, la obținerea de rezultate științifice aplicabile în practică, constituind astfel un factor determinant pentru dezvoltarea cercetării agricole românești și generând un impact major asupra societății – prin accesibilitatea, diversificarea și calitatea produselor agroalimentare, creșterea biodiversității, reducerea impactului asupra mediului, etc.
AqRI este o infrastructră emergentă ce concentrează echipamente, instalații și aparaturii de top necesare studiului calității produselor agroalimentare.
În acest moment, Infrastructura de cercetări avansate privind calitatea produselor agroalimentare AqRI se poate încadra în tipul de infrastructră nouă/emergentă, localizată într-un singur sit (conform definiției din Metodologie), care concentrează majoritatea echipamentelor, instalațiilor și aparaturii necesare studiului calității agroalimentare.
Servicii de cercetare-dezvoltare-inovare într-o plajă largă de domenii / subiecte relevante:
Infrastructura de cercetări avansate privind calitatea produselor agroalimentare este operațională în România, sub coordonarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV București).
Ea are ca nucleu Centrul de cercetare pentru studiul calității produselor agroalimentare, fiind constituit din 13 laboratoare și o seră-bloc de cercetare ultramodernă, având câteva componente unice în cercetarea românească de specialitate:
Advanced Agro-food Quality Research Infrastructure